Havnekart
Abonnèr på nyheter
Kontakt oss
Bli medlem
Logg på

Magiske Sandnes - Sommerbåt og Blink

Skrevet av: AT, publisert 02.08.2015

Akkurat slik vi ønsker det - masse båter, hyggelige folk og festivalsteming! 
Sommerbåten la til kai i Sandnes torsdag 30. juli ca kl 15.00. Innover Gandsfjorden ble den ledsaget av Veteranskipene MS Sandnes og MS Rogaland i tillegg til en armada med småbåter. Masse folk stod på kaien utenfor det nye og flotte bygget til Sandnes sparebank i Havneparken. Takk til alle som var med på å gjøre dette til et minnerikt arrangement og i tillegg lage god PR for byen!

Bilder tatt av arrangementet finner du under artikkelen.

Da Sommerbåten satte kursen mot Egersund fredag morgen, fortsatte Blink-festivalen med mange aktiviteter i havneområdet. Det var god stemning og folksomt langs kaien store deler av dagen.
Publikum stod relativt tett foran scenen utenfor kulturhuset, da Bjørn Eidsvåg avholdt sin konsert fredag kveld. Båtfolk som kom inn til Sandnes i løpet av kvelden ble møtt av en overfylt gjestehavn. Men legger man bredsiden til - 5-6 båter noen steder, så får mange plass. En flott solnedgang gav ekstra fin ramme om denne kvelden ;-)
Om fredagen var tørr og sommerlig skulle lørdag vise seg å bli fuktig. Bygevær og torden utfordret både Blink-arrangører om dagen og konsertsarrangører på kvelden. Flere skiløp ble arrangert med mye overvann i løypene. Utrustet med koster sopte arrangørene bort vannet på kristiske steder mellom bygene.
Morten Abel leverte en flott konsert om kvelden, til glede for de mange fremmøtte - iført regntøy og paraplyer. Og under cockpittelt og kalesjer i havnen ble det tent lys og sunget med til fengende låter.

Vi ser fram til at Havnespeilet skal stå klart. Med flere tilgjengelige bryggemeter vil kapasiteten i havnen økes betraktelig, og det trengs virkelig under denne type arrangementer. En takk til havnevertene, Brynjar og Torbjørn som gjorde en god jobb med å administrere de besøkende langs kaien.

Lukk bildekarusellen