Havnekart
Abonnèr på nyheter
Kontakt oss
Bli medlem
Logg på

Båtene i Sandnes er flyttet

Skrevet av: A.T., publisert 02.03.2015

 

Takk til Dugnadsgjengen for arbeidet i Vågen helgen 28. februar – 01.mars!

I løpet av helgen har båtene i Sandens fått nytt tilholdssted. Båtene er flyttet fra nordre brygge i Vågen og over til flytebryggen. Dette fordi «Havnespeilet», som nordre del av Vågen nå kalles, skal rives og bygges opp på ny.


15 personer stilte til «flyttejobben».  Store nedbørsmengder, vind og lav temperatur så ikke ut til å legge en demper på oppmøte og innsats. Utriggerne ble fløtet over til flytebryggen på flåte, og båtene ble trukket over med line og jolle etter hvert som utriggerne ble montert. Lekkasje fra overvannsnettet som kommer ut like ved flytebryggen, førte til sterk utadgående strømning. Dette vanskeliggjorde deler av monteringen.  
Torbjørns invitasjon til pizza og brus i 3-tiden lørdag, var et kjærkomment avbrekk. Mange sultne og slitne, noen kalde - og de fleste fuktige, møttes til «pizza-fest» i ly av tak og kalesje på akterdekket til Jarle.
Da lørdagen var over, hadde vi montert utriggere og flyttet båtene på nordsiden av flytebryggen. Det ble derfor bestemt at vi også skulle stille søndagen for å ferdigstille jobben.  
Og før det mørknet søndag, var alle båtene på plass langs sørsiden av flytebryggen.
Vi må virkelig berømme deltakerne for innsats og utholdenhet!! Flere arbeidet 7-8 timer, både lørdag og søndag. Og takk til dere som stilte med verktøy og utstyr. Forsvinnende lite redskaper og braketter ligger igjen etter oss … i mudderet på bunnen.  
;-)
Og bare for å ha nevnt det...; - at Therese Johaug og Petter Nordtug Jr . sikret gullet i Falun – uten vår deltakende entusiasme foran skjermene, var jo også en bragd ;-)

Hva som ble gjort i Sandnes i helgen:

  1. Gamle utriggerne på flytebryggen ble fjernet og satt på land.
  2. Utriggere på nordre kai ble demontert og fløtet over til flytebryggen, hvor de ble montert på ny.
  3. Båtene ble trukket over til flytebryggen etter hvert som nye utriggere kom på plass.
  4. Gamle utriggere er fraktet til Luravika.
  5. Gamle U-profiler er demontert på nordbryggen for gjenbruk på Lura.
  6. Rydding av området